onsdag 4. november 2009

Hurra for deg som fyller ditt år!

Sing Sang feirer 10 fantastiske år som leverandør av positive sangopplevelser mellom voksne og barn. Det hele startet med et prosjekt ved kjøkkenbenken. De to mammaene som startet Sing Sang ønsket å skape noe unikt - noe som ingen andre kunne tilby.

10 år senere er Sing Sang kortene å se i bokhyllene til mange norske småbarnsfamilier. Barnehagene har også tatt kortene i bruk. Barna synes det er gøy med Sing Sang. Kortet viser bildet av sangen. "Gjett hvilken sang dette er..." Voksne synes det er fint å få en påminnelse av sanger fra sin egen barndom.

I anledning 10-års jubilanten åpner vi en helt ny blogg. Bloggen skal gi små tankekorn i hverdagen. Knagger å henge sangene på. Den skal formidle glede, sangens historie, viktigheten av sang i barneoppdragelsen og gode råd. La oss feire med pølser, brus og kake!

Fakta om "Hurra for deg som fyller ditt år!"
Vår kjente bursdagssang "Hurra for deg som fyller ditt år!" er skrevet av Margrethe Munthe.

Margrethe Aabel Munthe ble født på Elverum i 1860 og døde i 1931. Hun var både forfatter og lærer, og utga flere kjente og kjære barnesanger, som "Da klokka klang", "Å jeg vet en seter", "Vi har ei tulle" og "På låven sitter nissen".

"Hurra for deg som fyller ditt år!" har to vers - hvor det første nok er mest kjent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails