torsdag 28. oktober 2010

Hjemmelaget tomatsuppe med tortillasnitter

Hjemmelaget tomatsuppe er en av favorittene hjemme hos oss. Dette er en fin rett som du kan lage samme med barn eller barnebarn.
Amalie og hennes klassekamerater var alle med på å lage denne herlige suppa. Og lillebror Lukas måtte selvsagt også være med ;-)Ingredienser:

5-6 tomater
Frisk basilikum
2-3 gulrøtter
2-3 stenger selleri
1 sellerirot
2 røde paprika
1 løk (rød eller gul)
2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
800 g kjøttdeig
1 tomatpure
Kvernet salt og pepper
Matolje
 
Grønnsakene vaskes, skrelles og skjæres i biter. 


De legges i gryte sammen med olje, basilikum, salt og pepper. Kok til grønnsakene blir vasne og legg dem i food processor eller blender. Så heller du blandingen tilbake i vannet du kokte grønnsakene i. 

Kjøttdeig stekes og helles i suppa. Få gjerne med deg stekefettet, det hever smaken. Til slutt tilsetter du et glass tomatpure.

Tortillasnitter med ost er barnas favoritt!
 
Oppskriften er enkel: en pakke tortilla (som brukes til taco) og en ost. Om du vil ha Norvegia, Jarlsberg eller Mozarella er opp til deg, men osten må være hard, ikke myk.
Ta osteskiver på en tortilla (med vanlig ostehøvel) og legg en ny tortilla over osten. Stek den doble tortillaen i stekepanne med mye olje. Vend en gang. Så klipper du små snitter av den runde tortillaen. Nydelig!Våre flinke kokker nyter maten de selv har laget.
PS. Retten er både gluten og melkefri :-)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails