fredag 14. mai 2010

Å tenke utenfor boksen


Q&A from StoryCorps on Vimeo.

Noen foreldre får barn med spesielle behov. Som denne mammaen til en gutt med asberger syndrom. Tegnefilmen baserer seg på at Joshua Littmann intervjuer sin mor, Sarah, om livet han lever og de utfordringene han møter. Sarah har en fantastisk evne til å leve seg inn i Joshuas situasjon. Jeg tror hun er et godt eksempel til etterfølgelse. Uansett om man har barn med spesielle behov eller ikke.

Men vi må heller ikke glemme at ikke bare foreldre kan gjøre en forskjell i et barns liv. Vi kan alle som voksenpersoner bety noe for et barn. Kjenner du et barn som er annerledes og trenger litt ekstra oppmerksomhet? For det er nettopp barn som Joshua som trenger denne form for omsorg. Vi kan ikke forvente for mye av barna dersom vi voksne ikke godtar annerledeshet og fortsatt finnes det barn der ute som mobbes av nettopp voksne.

Noen barn har atferdsvansker. Enten i form av en kognitiv svikt, som for eksempel asberger, adhd eller autisme, andre fordi oppvekstvilkårene ikke er gode nok. Disse barnas atferd kan avvike fra det vi kaller "normalen." Nettopp disse barna trenger vår anerkjennelse mer enn noen andre! De som IKKE får masse kjærlighet, oppmerksomhet og omtanke.

Det beste vi kan gjøre for barn er å oppdra dem til å godta annerledeshet. At annerledeshet skal anerkjennes som noe positivt og at vi alle har ulike sterke og svake sider.


God helg til alle som på en eller annen måte har et tillitsforhold til et barn. Husk at du som voksenperson har en ekstremt viktig rolle i dette barnets liv.

2 kommentarer:

  1. Nydelig film, og takk for tipset.

    Visste ikke om denne bloggen jeg :-)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails