fredag 22. januar 2010

Her kommer Pippi Langstrømpe!Pippi ble skapt i en tid da barn ikke skulle synes og høres. De skulle sitte pent med serviett og på fanget i kaffeselskap og helst skulle de ikke si noe som helst. Astrid Lindgren reagerte på dette, og hun var også motstander av at jentene opplevde kravet større en guttene. Pippi ble skapt som en protest. Hun hadde knallrødt hår og fletter som sto rett ut. Sterke farger på klærne. I tillegg sa hun det hun mente og hun sa det høyt. Det skapte reaksjoner da hun erobret verden med sin noe merkverdige oppførsel.


Trenger vi Pippi i dag? Så absolutt! Selvom mye har forandret seg siden den gang Pippi ble skapt, er det viktig at vi har aksept for annerledeshet og at barn skal få være barn på sine premisser.
Pippi er dessuten en omsorgsfull jente med et hjerte for de barna som ikke har det like lett og som forsvarer alle som blir dårlig behandlet.

Grunnen til at barna liker Pippi så godt er at hun sjokkerer. Alle barn vet at det ikke er lov til å hoppe på bordet, ta hele regien i klasserommet, ikke klatre på hustaket og at det ikke er lov til å ha hest og ape inne. Men Pippi gjør alle disse tingene med den største selvfølgelighet og derfor synes barna dette er veldig gøy.

Pippi vil alltid være i mitt hjerte.
I mitt barnehjerte og i mitt voksenhjerte.

2 kommentarer:

  1. Å, nå sitter jeg akkurat å ser på et innslag på god morgen Norge med Pippi! Pippi Power! Kanskje du har sett det du også? Pippi var viktig for meg også i barndommen, og bøkene var de første lengre bøkene jeg leste på egenhånd:-) Heia Pippi!!!

    SvarSlett
  2. Det var faktisk de første bøkene også jeg leste på egenhånd :-) Morsomt. Har hørt om Pippi Power, ja. En danske kvinne som driver kursing eller noe sånt?

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails