søndag 13. desember 2009

14. Desember - Knerten

Knerten har i generasjoner gitt barna en historie om vennskapet mellom en liten gutt og en trepinne.
Det ikke alle vet er at den lille trepinnen snakker og opplever verden rundt seg. Men lillebror vet det.

En familie fra Oslo flytter til et falleferdig hus på landet for å prøve lykken. I starten møter de en del utfordringer, men i følge far må man "aldri gi opp." Familien består av mor, far, Filip og Lillebror. Filip er tenåring og ikke overbegeistret for sine foreldres søken etter lykken på landet. Lillebror derimot skaper sin egen lille verden sammen med bestevennen Knerten.


Vi følger familiens opp og nedturer. Mor får jobb hos en lokal landhandler og far jobber med å selge undertøy. Lillebror og Knerten bestemmer seg for å pante flasker for å hjelpe foreldrene økonomisk. Etterhvert viser det seg at Lillebrors far ikke selger bra, og familien plalegger flyttelasset - nok en gang. Men Lillebror og Knerten aner råd. Hvordan de klarer å stable familiens økonomi på bena kan dere se i filmen.

Denne filmen anbefaler jeg gjerne for deg som ønsker å ta med barn på kino. Den er ikke spesielt skummel, og lille Knerten er en koselig figur for barna å forholde seg til. Siden den er norsk og basert på en norsk barnebok, synes jeg det er ekstra viktig å se den. Handlingen er på 50-tallet og det er gøy for barna å se hvordan det så ut i Norge på den tiden.


Filmen varer i 1t og 14 min. Den passer for alle aldersgrupper.

2 kommentarer:

  1. Vi har vært å sett filmen, kjempe koselig! :)

    SvarSlett
  2. Den filmen har jeg lust å se selv :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails